Je hebt een bodemverlaging besteld bij een ombouwer. Wat zijn nu de mogelijkheden voor facturatie?

Facturatie naar je garage

De ombouwer factureert naar de garage en de garage zet alles op één factuur naar jou. Jij regelt de factuur bij de garage en brengt je voldane factuur binnen bij het BTW kantoor. Hiermee recupereer jij 100% van de BTW op de wagen én op de aanpassing. Dit is tevens ook de meest gekozen facturatiewijze.

Facturatie naar het VAPH

Als je van het VAPh een goedkeuring voor tegemoetkoming hebt ontvangen kan de ombouwer rechtstreeks factureren naar het VAPH via een 3de betalersregeling. Het VAPH betaalt de ombouwer het goedgekeurde bedrag. Het restbedrag dien je zelf te betalen aan de ombouwer, en dit met 6% of 21% BTW.

Let op: Het VAPH betaalt geen BTW, de BTW op de hele ombouw zal dus altijd betaald moeten worden aan de ombouwer. Deze facturatiewijze wordt gekozen als u reeds in het bezit bent van een wagen die aangepast dient te worden en je een goedkeuring hebt van het VAPH.

Facturatie naar jou

Na de aanpassing factureert de ombouwer rechtstreeks naar jou. Je betaald het bedrag met 6% of 21% BTW. Dit is veelvoorkomend als je geen goedkeuring hebt van het VAPH.

Bekijk BTW voor meer info.